niedziela, 2 listopada 2014

Nadziewany bakłażan


Składniki:
  • bakłażan
  • mieszanka owoców morza
  • 1/2 kulki mozarelli
  • kawałek twarożka z serka koziego
  • 1/3 opakowania kiełków na patelnię
  • twarożek z mleka koziego
  • przyprawy (mieszanka toskańska, chilli)
  • świeża bazylia

Przygotowanie:

Bakłażan przekroić wzdłuż i wydrążyć. Mozarellę pokroić w kostkę. W misce wymieszać owoce morza, kiełki, mozarellę i twarożek. Doprawić do smaku. Przygotowanym farszem wypełnić obie połówki bakłażana. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200* przez 15-20 min. Gdy już potrawa jest gotowa wykładamy ją na talerz i dekorujemy świeżą bazylią.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz