To lekko zmodyfikowana wersja mojego ulubionego placka owsianego.
Składniki:
- jajko
- łyżka jogurtu naturalnego
- płatki owsiane
- łyżka siemienia lnianego
- cieciorka z puszki (2 łyżki)
- mozarella (1/3 dużej kulki)
- kiełki brokułu
- 1/2 opakowania serka wiejskiego
- przyprawy (wedle gustu)
Przygotowanie:
Do miseczki wbić jajko, dodać łyżkę jogurtu naturalnego, płatki owsiane (sypię je na oko), łyżka siemienia lniane. Całość wymieszać. Cieciorkę odsączyć, mozarellę pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników. Doprawić do smaku (ja dodałam zioła prowansalskie i mix przypraw ostrych). Powstałą mieszaninę smażyć na rozgrzanej patelni. Gdy placek będzie już gotowy wykładamy go na talerz. Na niego nakładamy serek wiejski. Całość posypujemy kiełkami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz