niedziela, 2 listopada 2014

Placek owsiany z cieciorką

To lekko zmodyfikowana wersja mojego ulubionego placka owsianego. 



Składniki:
  • jajko
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • płatki owsiane
  • łyżka siemienia lnianego
  • cieciorka z puszki (2 łyżki)
  • mozarella (1/3 dużej kulki)
  • kiełki brokułu
  • 1/2 opakowania serka wiejskiego
  • przyprawy (wedle gustu)

Przygotowanie:

Do miseczki wbić jajko, dodać łyżkę jogurtu naturalnego, płatki owsiane (sypię je na oko), łyżka siemienia lniane. Całość wymieszać. Cieciorkę odsączyć, mozarellę pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników. Doprawić do smaku (ja dodałam zioła prowansalskie i mix przypraw ostrych). Powstałą mieszaninę smażyć na rozgrzanej patelni. Gdy placek będzie już gotowy wykładamy go na talerz. Na niego nakładamy serek wiejski. Całość posypujemy kiełkami.  

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz