czwartek, 6 listopada 2014

Placek owsiany z wędzoną rybą




Składniki:
  • jajko
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • płatki owsiane
  • łyżka siemienia lnianego
  • twarożek z mleka koziego
  • kawałek wędzonej ryby
  • kilka listków świeżej bazylii
  • przyprawy (ja dodałam zioła prowansalskie i mix przypraw ostrych)

Przygotowanie:

Do miseczki wbić jajko, dodać łyżkę jogurtu naturalnego, płatki owsiane (sypię je na oko), łyżka siemienia lnianego. Całość wymieszać. Kawałek twarożka pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników. Doprawić do smaku wedle gustu. Powstałą mieszaninę smażyć na rozgrzanej patelni. Gdy placek będzie już gotowy wykładamy go na talerz. Na niego nakładamy kawałki wędzonej ryby. Przyozdabiamy listkami świeżej bazylii. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz