poniedziałek, 3 listopada 2014

Wieżyczka z mini omletów gryczanych

Składniki:
  • jajko
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki mąki gryczanej
  • 1/4 papryki
  • pomidor suszony
  • twarożek z mleka koziego
  • 1/2 opakowania serka wiejskiego
  • przyprawy (wedle gustu)
  • odrobina oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Do miseczki wbić jajko, dodać mąkę gryczaną i jogurt naturalny. Całość wymieszać. Paprykę i suszony pomidor i ser kozi pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników. Doprawić do smaku (ja dodałam zioła dalmatyńskie i mix przypraw ostrych). Patelnię skropić oliwą z oliwek. Z powstałej masy na rozgrzanej patelni uformować 3 małe placki. Smażyć po ok. 2-3 minuty z każdej strony. Gotowe placuszki układamy na talerzu przekładając je serkiem wiejskim. Całość dekorujemy świeżą bazylia.




Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz