sobota, 13 grudnia 2014

Sałatka kebabowa

Przepis na tą pyszna sałatkę dostałam od Eli. Odkąd jej spróbowałam żadna impreza nie może się bez nie obejść. Jest też dobrym pomysłem na posiłek w pracy.




Składniki:
  • 2 piersi z kurczaka
  • kapusta pekińska
  • kukurydza
  • przyprawa do gyrosa
  • 3 łyżki ketchupu
  • 3-4 łyżki jogurtu greckiego
  • sól
  • pieprz
  • wegeta
  • oliwa z oliwek


Przygotowanie:

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, zasypać przyprawą do gyrosa i skropić oliwą z oliwek, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na ok. 6 godzin (najlepiej na całą noc). Po tym czasie podsmażyć kurczaka na patelni. W międzyczasie można zająć się kapusta pekińska. Listki oddzielamy od głabów i szarpiemy na drobne kawałki. Wrzucamy do miski i zasypujemy odrobiną wegety. Dodajemy usmażonego kurczaka i kukurydzę. W osobnym naczyniu mieszamy jogurt z ketchupem. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Tuż przed podaniem łączymy z sosem.


Smacznego!

2 komentarze: